Fotolabo

De dienst labo & ontwikkeling van Foto Schelfhout specialiseert zich in kwaliteitsvolle ontwikkeling van alle analoge films, diaposief en kleur- en zwart-wit negatieven. Daarnaast scannen en bewerken ze uw beelden ook tot 'mini-kunstwerkjes'.

Filmontwikkeling

Via de C41 negatiefontwikkeling garandeert Foto Schelfhout een constante en stabiele ontwikkeling van alle analoge films. Zo controleren we de negatiefontwikkeling wekelijks via control strips. Deze ontwikkelingen (incl. push- en dropontwikkelingen) gebeuren tijdens de ochtend van dinsdag tot en met vrijdag. Maar voor een meerprijs ontwikkelen wij voor u ook graag op andere momenten.

Deze regel geldt eveneens voor de E6 diaontwikkeling, die ervoor zorgt dat alle amateur- en professionele diapositieven volgens de Q-lab normen (een wereldwijd kwaliteitslabel) worden ontwikkeld.

Maar ook crossprocessing voor special effects bij diafilms dankzij een negatiefontwikkelling, leveren wij u probleemloos zonder meerprijs.

Tot slot ontwikkelt Foto Schelfhout ook alle zwart-wit negatieven op professionele wijze met een hangermachine. Die zorgt ervoor dat alle films verticaal aan een rack hangen, waardoor krassen onmogelijk zijn en we een uiterst constante en stabiele negatiefontwikkeling bieden door het gebruik van agitatie via stikstof. Wekelijks leest een densitometer de controlestrip en brengt die in curve. Een werkwijze die afwijkingen direct constateert zodat we, indien nodig, onmiddellijk kunnen ingrijpen.

Zwart-wit afdrukken vanaf negatief maken we op ons minilab. Alvorens af te drukken ijken we de machine om mooie neutrale zwart-wit foto's te creëren.

U kan al uw films opsturen of deponeren in onze filmbus ( brievenbus ). Download het Film Formulier ( zie Downloads ), druk dit af, vul het zorgvuldig in en stuur het mee of voeg het bij uw films.

Scanning

Foto Schelfhout adviseert u om alle zwart-wit en kleurnegatieven en diapositieven te digitaliseren. Zo kunt u ze digitaal opslaan, kopiëren, bewerken en afdrukken. Voor dergelijke digitalisering beschikken wij over diverse scanmethodes.

Regular scan:

- lage resolutie scanning van de volledige film
- op 1024x1536 pixels in JPEG-formaat
- mogelijkheid om volledige films te scannen op 16base (2000x3000px)

Scanning voor lambdaprint:

- geselecteerde beelden gescand op de aangegeven grootte met een resolutie van 200DPI
- correctie kleur en densiteit op gecalibreerde monitor
- tabel met de maximale resoluties

Scanning voor drukwerk:

- geselecteerde beelden gescand op de aangegeven grootte met een resolutie van 300DPI in RGB
- correctie kleur en densiteit op gecalibreerde monitor

Alle scans kunnen we op CD of DVD branden. U hebt ook de mogelijkheid om uw eigen stick mee te brengen.

Beeldbewerking

Heeft u een oude foto die er slecht aan toe is, maar waar u toch nog een afdruk van wilt? Foto Schelfhout scant en retoucheert die foto voor u, zodat het lijkt of de foto nog steeds in prima staat verkeert. Ook wanneer u een montage van verschillende beelden wenst, of een storend element wil laten verwijderen, vormt dat geen enkel probleem.